SUBSIDIES EN VOUCHERS VOOR DE EXPORT

Wilt u ondernemen in het buitenland dan kunt u gebruik maken van Subsidies en Vouchers voor ondernemen in het buitenland

 

Ook in 2016 is er weer subsidiebudget beschikbaar voor ondernemen in het buitenland. Met de regeling Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten. De Minister heeft bekend gemaakt dat er voor 2016 € 2,4 miljoen beschikbaar is voor het onderdeel coachingsvouchers en € 1,2 miljoen voor het onderdeel missievouchers.

Klik hier voor meer informatie omtrent de belangrijkste subsidies en vouchers voor de export.

 

Coachingsvouchers

Met een coachingsvoucher kunnen mkb-ondernemers de kosten voor een adviseur vergoed krijgen die hen adviseert over het betreden van een buitenlandse markt. De voucher heeft een waarde van € 2.400.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) werkt samen met adviseurs van verschillende organisaties. Zij nemen de uitvoering van het coachingstraject voor hun rekening. Een ondernemer kiest zelf met welke adviseur hij wil samenwerken. Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt naar een concreet actieplan toe. In 3 tot 5 gesprekken komt het volgende aan bod:

Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen?

Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welk land of welke landen bieden de beste mogelijkheden?

Wat heeft u nodig om uw kansen in deze landen te verzilveren?

Het coachingstraject duurt ongeveer 4 maanden.

 

Missievouchers

Met een missievoucher kunt u deelnemen aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Een handelsmissie is een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt. Een collectieve beursinzending bestaat uit individuele stands van Nederlandse bedrijven die deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs. Voorwaarden:

 • U heeft een mkb-bedrijf.

 • Uw export bedroeg de afgelopen 12 maanden minder dan 25% van uw omzet. Exporteerde u meer, maar wilt u nu naar een voor u nieuwe exportmarkt? Dan moet het gaan om een markt waarnaar u niet eerder exporteerde of waarnaar u slechts incidentele leveringen had (niet meer dan 3% van uw omzet in de laatste 12 maanden).

 • In totaal mag uw onderneming (of de groep waartoe uw onderneming behoort) in het huidige en de 2 voorgaande belastingjaren maximaal € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.

   

  Voor de nabije toekomst: Kennisvouchers

  Let op: Deze regeling is nog in ontwikkeling. U kunt op dit moment geen kennisvouchers aanvragen. Houd de website van rvo in de gaten voor nieuws over de regeling.

  Wilt u uzelf op een buitenlandse markt positioneren, maar heeft u weinig exportervaring? Of heeft u al wel ervaring, maar wilt u een nieuwe buitenlandse markt betreden? Dan kunt u straks met een kennisvoucher een deskundige inhuren die u adviseert en begeleidt in het (beter) positioneren van uw bedrijf in het buitenland.

   

   

   

   

  Onderstaand een aantal links waar u meer informatie kunt vinden voor subsidie en vouchers om uw export te vergemakkelijken:

   

  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/partners-international-business-pib
  Partners in Business: Ziet u kansen in het buitenland, samen met een aantal zakenpartners? Of opereert u al in een bepaald land of regio? Dan heeft u misschien te maken met een weerbarstige buitenlandse markt: handelsbarrières, geen ingang bij besluitmakers, gemis aan kennis bij partners en klanten of nadelige lokale wetgeving. Samenwerken met de Nederlandse overheid kan deze problemen helpen oplossen.

   

   

  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib
  Starters in Business: Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

   

  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/dhi

  Opkomende markten en ontwikkelingslanden bieden kansen voor Nederlandse export en investeringen. Heeft u internationale ambities en interesse in deze markten? Wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie? Of wilt u daar een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI, voorheen DHK) misschien interessant voor u.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=7xir6B5Rmj0&feature=youtu.be
  De eerste stappen in het buitenland. Dit webinar is bedoeld voor bedrijven die voor het eerst gaan exporteren. Handig om even naar te kijken.

LAATSTE NIEUWSKOELNMESSE EN STARLIVE BIEDEN INNOVATIES VOOR
UW BEURSDEELNAME
Starlive is onze partner in het
creeren van beurs-standconcepten
die net even anders zijn. Klik hier
voor inspiratie om uw volgende deelname

 

UNIEKE RELATIE EVENEMENTEN VOOR BEURZEN IN KEULEN MET RAILPROMO
Deelnemers aan de beurzen in Keulen kunnen hun klanten uitnodigen voor een unieke bezoek ervaring:
met de Panorama Railexpress naar Keulen !! Meer weten? Stuur een mail naar: info@koelnmesse.nl

 

        

 

Strategische partners

Koelnmesse werkt samen met een aantal strategische partners om het zaken doen op de beurzen in Keulen voor u te vergemakkelijken. Klik voor meer informatie op een van de logo's.


align=left     

 
 

Kaarten bestellen

Toegangskaarten kunnen alleen via de internetsite van de beurs worden besteld. Klik hier om op de ticketsite te komen van uw beurs

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over het beursnieuws uit Keulen dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.
 E-mail:

Nieuwsberichten

 

 

Boek hier uw trein kaartje

Klik op de banner voor uw ticket
naar de beurzen Keulen.

align=left